VSO 2

Beste ouders/verzorgers,

De zomervakantie is achter de rug en we staan weer aan het begin van een nieuw schooljaar. Voor de meeste kinderen is dit een spannend moment, al verandert er voor de één meer dan voor de ander: een nieuwe groepssamenstelling, nieuwe juffen en/of een ander lokaal. Wanneer u dit leest zit de eerste schooldag er alweer op. De activiteiten stonden vandaag vooral in het teken van het wennen aan elkaar en natuurlijk het uitwisselen van vakantieverhalen. In deze brief vindt u alvast wat informatie over onze groep.

Personeel
Juf Roos is er van maandag t/m vrijdag
Meester Martijn is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Op maandag hebben we meester Kees.
Koken hebben wij maandag middagvan juf Jacuba
We gaan veel groep doorbrekend werken met vso 1. Dit betekent dat je bij rekenen, mondelinge taal, lezen , leren werken en de praktijkvakken (tuin en huishoudkunde) les kan krijgen van de leerkracht of assistent van vso 1.

In vso 1 in zijn de leerkrachten Maaike Hoogestraten (maandag, dinsdag woensdag)
Juf Annemieke Jongepier (woensdag donderdag vrijdag)
De assistent van vso 1 is juf Anita

Bewegingsonderwijs
Dit schooljaar hebben de leerlingen van VSO 2 gym op woensdag en vrijdag. De leerlingen hebben hiervoor goede gymschoenen, een t-shirt en een korte sportbroek nodig. Deze spullen kunnen op school blijven hangen en worden voor iedere vakantie mee naar huis gegeven om te wassen. We zwemmen op vrijdag in het Vrijburgbad. Dit geldt alleen voor de leerlingen die nog geen A of B diploma hebben. De andere leerlingen blijven op school.

Eten en drinken
Het is de bedoeling dat u voor de kleine pauze iets kleins te eten mee geeft, bijv. wat fruit of een koek en drinken. Voor de grote pauze een lunchpakket en drinken. Op vrijdag mogen ze een tosti maken van hun zelf meegenomen brood.

Weekplan
Aan het eind van de week ontvangt u een weekplan voor de komende week. Hierop vindt u per dag een globaal overzicht van de groepsactiviteiten. Het blijft echter een plan, dus veranderingen zijn altijd mogelijk!

Verjaardagen
We vieren verjaardagen in de klas meestal voor de ochtendpauze. De jarige mag dan kort iets over zijn/haar verjaardag vertellen en we zingen een aantal verjaardagsliedjes. Daarna wordt de jarige door iedereen gefeliciteerd en mogen de kinderen een mooie tekening of een leuke kaart geven. Vervolgens mag de jarige trakteren in de klas. Een eventuele traktatie voor de meesters en juffen mag in de hal worden gezet. Tot slot mag de jarige bij meester Peter (directeur) een cadeautje uitzoeken van de ouderraad. U kunt de traktatie Ìs ochtends voor schooltijd afgeven in de klas of meegeven aan uw kind.

Mobiele telefoons etc.
De leerlingen mogen hun mobiele telefoon, i pod, en dergelijke meenemen naar school. Deze worden bij binnenkomst ingeleverd bij de leerkracht. Dit gebeurt echter wel op eigen risico!

Heen-en-weer-schriftje
Voorheen maakten we gebruik van een heen-en-weer-schriftje. Het kost voor ons veel lestijd om in 15 schriften te schrijven. We willen u vragen om bijzonderheden te mailen. We lezen 's morgens en 's middags altijd onze mail. Wilt u het liever persoonlijk vertellen dan kunt u altijd voor of na schooltijd bellen. Dit kunt u het beste doen om 8.30 of om 15.30 (op woensdag rond 13.00u). Het telefoonnummer van de school is 0118-612668.

Agenda
Het de bedoeling dat alle leerlingen een agenda hebben. Dit kan een picto-agenda zijn of een gewone agenda. Iedere vrijdag zullen we de agenda klassikaal invullen maar ze moeten de agenda elke dag meenemen om hun zelfstandigheid te bevorderen en hen te leren omgaan met hun eigen spullen.

Ouderavond
Op deze avond kunt u kennis maken met de leerkracht en assistenten en andere ouders/verzorgers uit de groep. Ook zullen we onder andere het lesrooster en de manier van werken in VSO 2  bespreken. Binnenkort ontvangt u nog een uitnodiging voor deze avond. We hopen dat u erbij kunt zijn.

Met vriendelijke groet,
Alle meesters en juf van VSO 2