SO 2/3

Hoi allemaal !

Wij zijn SO 2/3 en we willen hieronder iets over onze groep vertellen!

In onze groep zitten 15 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar.

De juffen van SO 2/3 zijn:

• Op maandag: Juf Suus en juf Kim
  • Op dinsdagochtend: Juf Suus en juf Kim
  • Op woensdag: Juf Suus en juf Lia
  • Op donderdag: Juf Johanneke en juf Lia
  • Op vrijdag: Juf Johanneke en juf Lia
  • Op donderdag en vrijdag is er in de klas ook een stagiaire aanwezig. Dit is juf Kirsten.

We werken via de theorie ontwikkelingsgericht werken, dat betekent dat we aan thema's werken die aansluiten bij onze belevingswereld. We werken 6 tot 8 weken aan een thema. Alle vakken worden gekoppeld aan dit thema. In het begin en aan het eind van een thema doen we altijd een leuke activiteit. Zo worden we geprikkeld voor het nieuwe thema.

We beginnen de dag met de kalender op het digibord, de kinderen kunnen hier al veel zelf op doen. Ook hebben ze afgelopen tijd laten zien dat ze al veel in tweetallen of in groepjes kunnen werken. Zo kunnen we al goed aan elkaar onze belevenissen van het weekend vertellen. Een moeilijk woord voor dit samenwerken is coöperatief leren.

Elke dag krijgen we lezen, rekenen en schrijven. We werken met de leesmethode Veilig leren lezen. Daarnaast werken er nog kinderen uit de methode Leeslijn. Met schrijven werken we met de methode: Pennenstreken. We zijn heel trots op onze schrijfschriften.
Met rekenen werken we uit de methode de Rekenboog. Hier leren we rekenen met bijvoorbeeld een getallenlijn, met eierdozen en met rekenrekjes. We leren nu ook geldrekenen en klokkijken.

Op vrijdag gaan we altijd naar het zwembad. Op dinsdag en donderdag hebben we gym. Op dinsdag hebben we gym in de toestellenzaal. Op donderdag hebben we gym in de spelzaal.

Wij krijgen ook les in praktijkvakken. We hebben nu koken, tuin en magazijn. We leren over materiaalkennis en we leren basisvaardigheden. In het magazijn mogen we bestellingen verwerken, klanten te woord staan en we beginnen met het leren van allerlei sorteerwerkzaamheden. Dit vinden we erg leuk!

We werken ook aan hoe we met elkaar omgaan. We bespreken nu de schoolregels, zoals: speel samen, laat iedereen een keer meedoen en raak elkaar met één vinger aan.

We hebben nu veel aandacht voor het maken van muziek met je lichaam, ritmes maken en liedjes zingen. Ook werken we aan verkeer.

Groetjes van alle kinderen en alle juffen van SO 2/ 3